Planering innan bygget börjar!
Ta mig fan vad det skall vara svårt att lära sig att göra saker och ting på rätt sätt! Det händer nästan hela tiden att man kallar in muraren i ett sent skede.
Så nu har det hänt igen, och kontentan är att husfolket får göra en kompromiss och ge avkall på sådant de längtat efter att få in i huset.
Bygger man för 5 miljoner så straffar det sig när man skiter i muraren som ansvarar för husets hjärta, nämligen murstocken och skorstenen.
Vad skall man då göra innan bygget kan börja? Jo, ta kontakt med en erfaren murare eller kakelugnsmakare och presentera planlösningen innan bygget börjar så lär man få värdefulla råd hur drömmen kan bli verklighet.

Familjen hade haft kontakt med en murare som fick kalla fötter och dåliga förslag hur konstruktionsproblem kunde lösas. Den enda lösningen att få in en slottsspis var att demontera gamla murstocken. Vi räknade på det och hade ett rimligt pris. Så här såg det ut från början.

Att handla rätt från början och få tag i bra yrkesfolk är ett måste för att drömmen skall bli verklighet. Att anlita en arkitekt är det sämsta man kan göra för att få drömmen om sina eldstäder att slå in. Dom har inget praktiskt öga som ser hur verkligheten skall förverkligas på ritbladet.
Jag har inte träffat på en enda som kunnat få till murstockar och eldstäder på rätt sätt. Så lär er nu, att ta kontakt med den som kan murverk och eldstäder innan ni går vidare!