Företaget
Eskilstuna Kakelugnsmakeri


Denna unge herre bestämde sig 1982 att starta företaget Eskilstuna Kakelugnsmakeri, arbetet och företagandet var livet och dagarna var långa på Köpmangatan i Eskilstuna.
I fem års tid var detta en fast arbetsplats och man flyttade från ena huset till det andra. 1987 hade arbetsskadorna tagit ut sin rätt och till min lycka så ställde min mäster Leif Larsson upp på att överta företaget och sköta det tills jag fått ordning på mina händer igen. Men tyvärr så gick mäster bort tragiskt 1988 och företaget gick i träda. 
Namnet skulle komma att vara fast i Bolagsverkets register i mer 21 år. Jag har försökt ett antal gånger att ta tag i saken och få tillbaka namnet, men byråkratin var ett hinder hela tiden. När man väl hade kommit in i webbvärlden så tänkte jag att, nä nu j***** ska jag fixa detta. Först fick jag skaffa mig papper om bouppteckningen och se att ingen köpt företaget, sedan fick jag söka efter släktingar och min mäster hade en bror som jobbat på min fars arbetsplats, far min kom ihåg namnet och lite sökande på Eniro så hittade jag personen. Jag kontaktade mästers bror och förklarade min sak att jag ville få igång företagsnamnet också bevara minnet av min mäster som jag hade all anledning att tacka för ett gediget yrke. Bolagsverket önskade få ett samtycke från närmaste levande släktning och då kunde dom avregistrera namnet eftersom personen redan var avliden som innehade företagsnamnet. Därefter kunde jag ansöka om att återta namnet och därför finns nu Eskilstuna Kakelugnsmakeri igen, det var inte så enkelt, för man får inte vara registrerad i Västmanland där jag bor och ha detta namn, det är vilseledande tyckte Bolagsverket, vi löste detta med en kompromiss, Bolagsverket och Skatteverket gick med på att vi får ha en administrativ adress i Västmanland och vara registrerade i Södermanland. Därför när man söker uppgifter om företaget så står det att det registrerades 2009 och det är helt riktigt, men det har hela tiden funnits fast vilande i Bolagsverkets register.
Nu så är ordningen återställd, namnet har kommit tillbaka till den som startade allt. Ni ser att den unga mannen är inte så mager längre, jag träffade nyligen en kompanjon från 80:talets glada tider. Det var Sten Södergren som satt och fikade inne på Janelings kafé i Eskilstuna. Jag gick fram och hälsade och en glad förvånande blick mötte mig, " jaså, sade Sten, du har också hittat ett bra matställe?". Sten drev ett byggföretag som hette "Sten & Sture" och vi köpte kakelugnar tillsammans för att sedan få in dem i fastigheter som de renoverade sedan. Det var bra folk att jobba ihop med, så träffas vi igen, ja då skall vi prata minnen om den goda tiden. 
 Under den tid namnet var låst så arbetade jag under namnet "Kakelugnsmakare Kanerva". Det är märkligt framförde jag till Bolagsverket att ni kunde hålla i namnet så länge utan att ni förstodd att personen i fråga inte längre levde som stod för firman, de höll med att detta var mycket märkligt under så lång tid, tydligen är det dom efterlevande som ofta får reda upp saker och ting efter någons bortgång, och saker kan lätt glömmas bort då huvudpersonen är borta? Nåväl, så kom då namnet tillbaka till den som började allt.