Arbetsplatsen visar vem du är!
Det yttre återspeglar ofta den människa eller person vi är inombords. En diciplinerad och ordningsam person, hur ser hans arbetsplats ut? Är vi sunt utrustade med lite tankeförmåga så förstår vi att den arbetsplatsen är välstädad och organiserad. Vad slags person kan vi gissa är bakom denna plats?


Jämför med följande bild.


Det är i verkligheten 2 skilda personer och karaktärer bakom respektive arbetsplats. Den första blev en vacker kakelugn till slut som fortfarande pryder sitt hem och fungerar.

Tänk på att kakelugnen fortfarande är ofogad med krita. Den andra där en skräpig och undermålig täckning av golv visades samt nerkladdad med lerbruk utvändigt, uppenbarligen dåliga karaktärsdrag, är det förvånande att kakelugnen sedan inte höll måttet.

Vi har i efterhand fått veta att de som kallade sig kakelugnsmakare vägrade att ta kontakt utan teg och höll sig undan, man gav löjliga råd om torkning och husägaren berättade att det aldrig varit så smutsigt i deras hus när de höll på med arbetet. Kakelugnen rörde sig sedan så konstigt att en fog blev över 5mm stor, då är något på tok förstår en lekman även. Kan man avstyra ett pågående arbete som man inte är tillfreds med? Jo, det kan man, det bästa är att direkt kontakta konsumentombudsmannen för råd så du tar de rätta lagliga stegen när du vill avstyra hantverkare som du inte är nöjd med. Jag har blev ombedd att komma till ett hus i Örebro för några år sedan och granska ett pågående arbete, jag gav råd till både hantverkare och husägare om vad som var sakkunnigt och vad som sedan var uppenbart fel. Hantverkaren blev väldigt arg på mig som tyckte jag lade mig i hans arbete, till slut så gav han med sig och skulle rätta till sitt misstag, hans kommentar säger allt," det var tur jag gjorde om kronan och spjällbotten, för det var dåligt så nu är det rätt gjort!". Han medgav till slut att det fanns brister som han först nekade till, är han fortfarande verksam? Svar nej, för många reklamationer helt enkelt. Så kom ihåg, att redan vid första början så lär du få se signaler på om du har en seriös eller oseriös hantverkare i hemmet, handla i tid och sök hjälp så kan mycket problem undvikas.