Rotavdraget- 13 år senare- vad hände?
En sak ska erkännas att mycket nytta kom av rotavdraget, företagare betalade mer moms och fler kunde anställas. Många husägare utnyttjade rotavdraget och höjde statusen på sin fastighet. 2015 så minskade andelen att använda till 30% från tidigare 50 %. Hur var det för mig som företag att använda rotavdraget? Med enkla ord mer-arbete, mer arbete var tvunget att läggas ner på offerten och sära på arbetskostnad från andra kostnader som material, resor och annat.
Men man har en bismak av hanteringen av rotavdraget, minsta lilla eftersläpning av uppgifter om vem som äger huset, lagfarter, husägare med noll koll på hur mycket de har kvar att utnyttja, krånglet med Skatteverket i efterhand komplettera uppgifter är bara så under all kritik, om det här ska fortsätta så tar jag hellre anställning och lägger ner firman. Att man skall straffas för husägares slarv med rotavdraget och det ständiga krånglet med att ansöka är bara för mycket. Lägg sedan på alla fifflare som ihop med husägaren kommer överens om att ta i ordentligt med arbetstimmar och räkna om material och resor till arbetstid. Jag har bestämt mig att det här är sista året jag krånglar med rotavdrag, vem har nånsin klappat en på ryggen och sagt, tack för all hjälp med rotavdraget! Ingen, nu så tycker en del, du har blivit en gammal sur bitter gubbe, det är möjligt, men jag skulle gärna ha sett dig i min sits och sett om du inte själv blev sur och bitter att ständigt få fixa allt åt andra.
Nä, nu får det vara nog, plocka bort rotavdraget och upptaxera alla fastighetsägare som har plöjt ner pengar på att rusta upp husen med hjälp av rotavdraget.